BMY Podcast met Frans Klein
donderdag 4 november 2021

BMY Podcast met Frans Klein

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Deze week een jubileum-aflevering! De 100ste gast is Frans Klein, Directeur Video van de NPO.

Frans Klein werkte eerst 25 jaar bij de VARA. Hier begon hij als medewerker op de financiële afdeling en via onder andere de afdelingen klassieke muziek en planning en productie werd hij daar in 2004 directeur. In deze hoedanigheid stond hij bijvoorbeeld aan de wieg van de fusie met BNN en van programma’s als DWDD, Mooi! Weer de Leeuw en Pauw & Witteman.

Frans Klein

In 2014 heeft hij de omroep echter verlaten voor de NPO. Hij wordt sindsdien weleens ‘de machtigste man van Hilversum’ genoemd omdat hij, samen met de netmanagers en de omroepen, verantwoordelijk is voor de programmering voor NPO 1, 2, 3, NPO Start, Zapp én Zappelin. Hij selecteert en beoordeelt dus de programma’s die samen een jaarlijks budget hebben van 500 miljoen euro publiek geld.

Op basis waarvan laat Frans Klein de programmering tot stand komen? Wat hebben makers nodig om te kunnen floreren? En hoe krijgt hij, in het ingewikkelde netwerk vol belangen dat ons publieke bestel is, dingen voor elkaar? Vanuit zijn kantoor op het Media Park geeft Frans de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen