BMY Podcast met Ernst-Jan Pfauth
donderdag 14 oktober 2021

BMY Podcast met Ernst-Jan Pfauth

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 97ste gast is journalist en ondernemer Ernst-Jan Pfauth.

Tijdens zijn studie communicatiewetenschappen liep Ernst-Jan Pfauth eerst stage als correspondent voor de VN, werd toen hoofdredacteur van het techblog én de jaarlijkse conferentie The Next Web, waarna hij eerst als journalist en later als directeur internet aan de slag bij het NRC. Hier raakte hij, naar het leek, vooral geïnspireerd over hoe online journalistiek níet moet.

Ernst-Jan Pfauth

Daarom richtte hij in 2013, samen met anderen, De Correspondent op, een advertentie-vrij journalistiek platform tegen de waan van de dag. De Correspondent heeft inmiddels zo’n 70.000 betalende leden, meer dan 1,5 miljoen euro brutowinst/jaar en zo’n 65 mensen in dienst. Recent heeft Ernst-Jan na negen jaar besloten De Correspondent te verlaten om zich meer toe te leggen op schrijven en interviewen. Gelukkig maakt hij al vijf jaar samen met Alexander Klöpping de Podcast Over Media en is hij dus goed te volgen.

Wat bleek het belangrijkste om de Podcast over Media en De Correspondent winstgevend te maken? Van welke ontwikkeling verwacht hij nu een grote toekomst? Hoe zien zijn eigen toekomstplannen eruit? En kun je inderdaad álles leren door zelfhulpboeken te lezen? Vanuit het kantoor van De Correspondent geeft Ernst-Jan Pfauth de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen