BMY Podcast met Erik van der Hoff
donderdag 17 maart 2022

BMY Podcast met Erik van der Hoff

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 117 is producent Erik van der Hoff.

Erik van der Hoff was eerst zanger van de schoolband Roberto Jacketti & the Scooters en had ondermeer een hit met het nummer I Save The Day. Vervolgens ging hij voor televisie presenteren en produceren en startte hij in 1996 samen met Dan Blazer productiebedrijf BlazHoffski, die programma’s maakt als Hello Goodbye, Toren C, Sluipschutters, Keuringsdienst van Waarde, 24 Uur Met… en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Erik van der Hoff

In 2020 echter besloot hij om daar na 24 jaar te vertrekken. Inmiddels werkt hij aan het coöperatieve productiehuis De Coproducent, is hij bestuurder bij onder andere MediaBorrelNoord en Kunstbende én heeft hij een eigen bierbrouwerij genaamd Leeghwater.

Hoe heeft een impulsieve ‘vlinder’ die ‘altijd zijpaden bewandelt’ een productiebedrijf als BlazHoffski mede op weten te bouwen? Waarom koos hij ervoor om na 24 jaar BlazHoffski te verlaten? En wat doet hij nu met De Coproducent, waarom is het als coöperatie opgericht, waarom past dit goed bij hem en hoe werkt dit met de verdeling van de investering en winst? Vanuit de studio van BM Talk geeft Erik van der Hoff de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen