BMY Podcast met Emmanuel Ohene Boafo
donderdag 25 november 2021

BMY Podcast met Emmanuel Ohene Boafo

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 103 is acteur Emmanuel Ohene Boafo.

Emmanuel Ohene Boafo begon zo’n elf jaar geleden met spelen bij theatergroep JongRast en speelde daarna de hoofdrol in de film Exit, die bekroond werd met een Gouden Kalf. Hij studeerde vervolgens op de Toneelacademie in Maastricht en liep stage bij Het Nationale Theater. Hier mocht hij een tweejarig talentontwikkelingstraject lopen en in allerlei voorstellingen spelen.

Emmanuel Ohene Boafo

Voor één van die voorstellingen, de monoloog Sea Wall, won hij als jongste en eerste zwarte acteur ooit recent een Louis d’Or, de belangrijkste Nederlandse theaterprijs. Toch blijft zijn ambitie verder rijken dan alleen theater. Hij speelde ook in A’dam – E.V.A., The Paradise Suite en Thuisfront én sprak recent de stem van Black Panter in, in de Nederlandse versie van de Disney+ serie What If..?

Hoe laat Emmanuel zijn sterke geloof in God samen gaan met acteren? Wat heeft hij al die jaren gezaaid waardoor hij nu Louis d’Or kon oogsten? En wat is er voor hem veranderd door het winnen van deze prijs? Vanuit de studio van BM Talk geeft Emmanuel de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen