BMY Podcast met Ellen Windemuth
donderdag 12 mei 2022

BMY Podcast met Ellen Windemuth

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 125 is producent en ondernemer Ellen Windemuth.

Ellen was in 1994 oprichter van Off The Fence, die non-fictie produceerde en distribueerde, verdeeld over acht landen zo’n 120 medewerkers had én uiteindelijk na 25 jaar door haar verkocht werd aan ZDF Enterprises.

Ellen Windemuth

Eén van de documentaires die ze bij Off The Fence produceerde is My Octopus Teacher, dat een Oscar en Bafta won en gaat over een man die in de oceaan een bijzondere band opbouwt met een wilde octopus. Nu is ze gestart met WaterBear, een gratis en interactief streaming-platform dat inmiddels in 194 landen beschikbaar is. Op Waterbear staan originele en aangekochte documentaires, allemaal geïnspireerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Welke keuzes in het proces van My Octopus Teacher lagen ten grondslag aan het grote succes? Wat zijn haar tips voor een beginnende non-fictie maker? Wat verandert er aan ondernemen als het non-profit is? Hoe werkt WaterBear en concurreert ze met dit nieuwe non-profit streaming-platform met de grote platformen der aarde? Vanuit de studio van BM Talk geeft Ellen de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen