BMY Podcast met Edwin Smulders
donderdag 3 februari 2022

BMY Podcast met Edwin Smulders

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gast in aflevering 111 is society-fotograaf Edwin Smulders.

Edwin Smulders is al 35 jaar fotograaf van bekende mensen: een society fotograaf of paparazzi. Hij maakte bijvoorbeeld de éérste foto’s van Willem Alexander en Máxima in New York en van Ruud Gullit en Estelle Cruyff, maar ook de bekende foto van Endstra en Holleeder op dat ene bankje in Amsterdam. Edwin werkt zeven dagen per week. Je kunt hem vinden bij rode lopers, rondrijdend in Amsterdam-Zuid en (volgens sommigen zelfs) stiekem postend in bosjes met een lange lens.

Edwin Smulders

Hoe krijgt Edwin het voor elkaar om consequent exclusieve primeurs vast te leggen en wat is zijn werkwijze? Wat heeft hij allemaal geleerd van zijn vader (en fotograaf) Peter Smulders, van wie hij het vak deels heeft geleerd en met wie hij nog altijd intensief samenwerkt? Hoe is de relatie met de BN’ers die hij fotografeert en hoe verandert dit als Edwin ze vast wil leggen als ze in zwaar weer zitten? De antwoorden op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen