BMY Podcast met Daniël Verlaan
donderdag 19 november 2020

BMY Podcast met Daniël Verlaan

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMYoung de podcast Joost Mag Het Weten. De 57ste gast is Daniël Verlaan, techjournalist bij RTL Nieuws.

Hij hackte de social media accounts van de politici Kees van der Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (CDA), ging undercover in Nederlandse kinderpornonetwerken op het dak web én zorgde ervoor dat heel Nederland weer met het potlood ging stemmen.

Als anderen dit zouden doen, kregen ze ongetwijfeld straf. Het leverde Daniël afgelopen jaar de twee belangrijkste journalistieke prijzen op: de Loep en de Tegel. Hij schreef een boek over zijn onderzoeken: Ik weet je wachtwoord, over de duistere kant van het internet.

Verlaan

Wat zijn Daniël’s tips om je te beveiligen tegen hackers? Wat heeft de duistere kant van het internet met zijn beeld van de mensheid gedaan? Hoe kan iemand die een enfant terrible was op de School voor de Journalistiek, nu de belangrijkste journalistieke prijzen winnen? En hoe gaat hij te werk bij zijn onderzoeken? Vanuit de studio van BM Talk mag Joost het weten van Daniël Verlaan.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen