BMY Podcast met Boudewijn Beusmans
donderdag 3 december 2020

BMY Podcast met Boudewijn Beusmans

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 59ste gast is Boudewijn Beusmans, sinds kort voormalig CEO van EndemolShine Nederland.

Hij studeerde eerst rechten en was ook bijna zeven jaar advocaat op de Zuidas. Vervolgens werd hij juridisch adviseur bij EndemolShine, een bedrijf dat video-content bedenkt én produceert. Je kan denken aan programma’s als Big Brother, Op1, GTST, Penoza, All You Need is Love, Zondag met Lubach en voetbalwedstrijden van FOX Sports.

Boudewijn Beusmans

Bij dit bedrijf groeide hij uit tot CEO van de Nederlandse tak, dat zo’n 500 werknemers telt én tot Chairman Northern Europe waardoor hij ook verantwoordelijk was voor de activiteiten in België, Duitsland en Scandinavië. Afgelopen zomer heeft Boudewijn na die 15 jaar besloten het bedrijf te verlaten, dus dat is een mooi moment om de balans op te maken.

Hoe word je als Zuidas-advocaat uiteindelijk CEO van een creatief mediabedrijf? Hoe geef je leiding aan 500 mensen? Wat zijn de overeenkomsten tussen persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling binnen een bedrijf? Waarom koos Boudewijn ervoor om na 15 jaar EndemolShine te verlaten? Hoe kijkt hij terug op deze 15 jaar en vooruit op de tijd die nu is aangebroken. Vanuit de woonkamer van Boudewijn Beusmans krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen