BMY Podcast met Bas Vos en Jaap Schneider
donderdag 28 oktober 2021

BMY Podcast met Bas Vos en Jaap Schneider

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gasten in aflevering 99 zijn Bas Vos en Jaap Schneider van Lusus Media, makers van de Disney+ documentaireserie Dat ene woord – Feyenoord.

Lusus Media vormt, zoals ze het zelf zeggen, ‘een rebellie van filmmakers op een missie’. Deze missie is om een revolutie te veroorzaken in de markt voor de ‘videocontent van topsport’. En de manier waarop is met authenticiteit, want dan heb je geen competitie, is de overtuiging.

Hun recente project is Dat ene woord – Feyenoord, waarin de voetbalclub (in het seizoen 20/21, waarin de supporters dus bijna niet mochten komen kijken) alle deuren, inclusief die van de kleedkamer, de bestuurskamer en het trainingscomplex, opendeed voor een cameraploeg. De eerste aflevering van de documentaireserie verscheen op 1 september op Disney+ en de serie telt negen afleveringen. Bas Vos en Jaap Schneider waren hiervoor respectievelijk creatief en zakelijk verantwoordelijk.

Hoe hebben ze de belangen van Disney en alle verschillende partijen binnen Feyenoord (trainer, spelers, clubleiding en bestuur) op één lijn gekregen en ook het vertrouwen van iedereen gewonnen, zodat ze inderdaad een jaar lang overal toegang toe kregen? Wat was de strategie bij het draaien? En wat was iets dat ze nooit verwacht hadden te zien aan de binnenkant van Feyenoord? Vanuit het kantoor van Lusus Media in Amstelveen geven Bas en Jaap de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen