BMY Podcast met Ashar Medina
donderdag 15 september 2022

BMY Podcast met Ashar Medina

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 138 is scenarist Ashar Medina.

Ashar Media is vooral actief als scenarioschrijver. Zo schreef hij in 2017 het tv-drama Jungle, over twee jongens in het vluchtelingenkamp in Calais die de oversteek naar Engeland willen maken, wat voor het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama werd genomineerd en het Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Televisiedrama won.

Ashar Medina

In 2018 schreef hij het tv-drama Tom Adelaar, een deels autobiografische film over een jongen in een callcenter die zijn Surinaamse achternaam verandert in een Nederlandse om zo zijn sales te boosten, wat voor dezelfde twee Gouden Kalf categorieën werd genomineerd. Ook is hij een van de vaste schrijvers van Mocro Maffia. Verder regisseert hij, rapt hij, is hij recent in partnerschap met Kaap Holland samen met Maarten Swart productiehuis Saturnino & Kongo gestart én hij is sinds 2019 commissielid bij het Nederlands Filmfonds.

Hoe ziet het schrijfproces van scripts eruit voor Ashar en wat zijn de belangrijkste lessen die hij hierover heeft geleerd? Hoe verandert dit als er – zoals bij Mocro Maffia – in writers rooms wordt gewerkt en waarom lijkt deze manier van schrijven in opkomst te zijn?
En hoe probeert hij – met zijn films, het initiatief KLEUR én een plek in een commissie van het Filmfonds – een positieve invloed te hebben in de filmindustrie?

De antwoorden van Ashar Medina op onder andere deze vragen hoor je in de BMY podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen