BMY Podcast met Art Rooijakkers
donderdag 11 november 2021

BMY Podcast met Art Rooijakkers

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 101ste gast is presentator en redacteur Art Rooijakkers.

Art Rooijakkers is natuurlijk vooral bekend als presentator, maar is minstens net zo actief achter de camera. Na een opleiding journalistiek werd hij eerst verslaggever van onder meer AT5 en vervolgens de jongste verslaggever ooit bij NOVA. Daarna verbond hij zich aan Net5, waar hij verslaggever van Expeditie Robinson en zowel eindredacteur als presentator van Peking Express werd.

Art Rooijakkers

Hij was daarna kandidaat van Wie is de Mol?, won dit programma en kreeg van de AVRO (naast natuurlijk het geld uit de pot) ook een contract om programma’s bij de AVRO te komen presenteren, waaronder Wie is de Mol? In 2018 vertrok hij van de publieken naar RTL en maakte daar sindsdien Zomer Met Art, Rooijakkers Over De Vloer en Bed & Breakfast Vol Liefde.

Hoe verklaart Art het dat hij al meer dan 40 verschillende programma’s heeft gepresenteerd? En wat is de strategie voor zijn loopbaan geweest? Waarin zitten de synergieën tussen zijn amusante en journalistieke én commerciële en publieke werk? En hoe verklaart hij het zelf dat hij zowel Wie is de Mol?, Weet Ik Veel als De Slimste Mens heeft gewonnen? Art geeft de antwoorden op onder andere deze vragen in de BMY podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen