BMY Podcast met Arno Lubrun
donderdag 12 januari 2023

BMY Podcast met Arno Lubrun

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 153 is Arno Lubrun, regional director Benelux bij Meta.

Arno Lubrun studeerde eerst econometrie, werkte daarna onder andere bij IBM en tien jaar bij Microsoft, om zo’n twaalf jaar geleden de directeur van Facebook in de Benelux te worden. Waar het bedrijf toen wereldwijd zo’n 1200 medewerkers had en hij bij z’n start een soort startup gevoel kreeg, heeft het bedrijf inmiddels ongeveer 70.000 werknemers. Het bedrijf levert ook diensten als Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger en heeft natuurlijk een grotere impact op de wereld gekregen.

De naam is eind 2021 veranderd in Meta, waarmee ze nu 10 miljard per jaar investeren in de metaverse en met hun Horizon Worlds app de mogelijkheid geven om daarin te gamen, evenementen te bezoeken en bekenden of onbekenden te ontmoeten. Daarnaast is Meta ook hardware gaan leveren, als smartglasses in samenwerking met Ray-Ban, de Meta Portal videobelschermen en VR headsets, zoals recent de Meta Quest Pro.

Arno

Wat was de verwachting van Arno zo’n twaalf jaar geleden toen hij bij Facebook ging werken? Bleek dit te kloppen en wanneer realiseerde hij zich dat de impact enorm werd? Hoe gaat Arno zelf om met de keerzijde van die impact; de verslavende werking en de noodzaak voor een balans tussen on- en offline? En wat zijn Web3 en de metaverse precies volgens Arno en Meta? Wat zijn de verwachtingen en grootste uitdagingen ervan? En hoe moeten Nederlandse mediabedrijven zich voorbereiden op die beloofde en verwachtte ‘derde golf van het internet’? De antwoorden van Arno Lubrun op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen