BMY Podcast met Annelies Sitvast
donderdag 13 januari 2022

BMY Podcast met Annelies Sitvast

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 108 is Annelies Sitvast, Head of Unscripted Original Production EMEA bij WarnerMedia’s HBO MAX.

Annelies werkte eerst als redacteur bij producenten als CCCP, Talpa Media en Eyeworks. Vervolgens was ze meer dan elf jaar werkzaam binnen het management van zenders: eerst in de acquisities van programma’s bij SBS Broadcasting (SBS6, Veronica en Net5) en daarna in de programmering en in de lokale producties van Net5, waarvoor ze later verantwoordelijk werd voor de ontwikkeling en contentstrategie van de zender als geheel.

Vandaag de dag draagt ze echter de titel Head of Unscripted Original Production van Europa, het Midden-Oosten én Afrika voor het nieuwe streaming-platform van WarnerMedia met de naam HBO MAX, dat dit jaar ook in Nederland beschikbaar zal komen.

Annelies Sitvast

Hoe gebruikt Annelies haar ervaring als maker bij producenten? Hoe behaalde ze met Net5, door middel van een contentstrategie, het beste marktaandeel sinds elf jaar; een groei van 27% in 2,5 jaar tijd? Hoe verandert het programmeren nu ze dit voor een streamer doet in plaats van een zender? En naar wat voor soort unscripted original content is ze specifiek op zoek voor HBO MAX? Vanuit het kantoor van Warner Bros. in Amsterdam geeft Annelies de antwoorden op onder andere deze vragen!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen