BMY Podcast met Anna Knaup
donderdag 27 oktober 2022

BMY Podcast met Anna Knaup

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 144 is Anna Knaup, oprichter/eigenaar van Sorted Management en Anna Agency.

Anna Knaup is al zo’n 25 jaar bezig met de ontwikkeling en professionalisering van de dance industrie. In Nederland, maar eigenlijk wereldwijd. In 1995 richtte ze boekingskantoor Anna Agency op, dat onder anderen Hardwell, Afrojack en Kungs wereldwijd representeert. In 1996 was ze de grondlegger van ADE, waar ze drie jaar de General Manager was en wat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste dance event ter wereld. In 2010 startte ze Sorted Management, waarmee ze het management van Hardwell en Pink Panda doet. Dit jaar ontving ze voor dit alles De Gouden Harp, de oeuvreprijs die doorgaans wordt gezien als de hoogste onderscheiding in de Nederlandse muziek.

Anna Knaup

Hoe werd Anna, vanuit een rol als propper in Gran Canaria, manager en booker in de muziekindustrie? Hoe is ADE uitgegroeid tot de omvang die het nu heeft en verklaart ze dit? Uit welke dimensies bestaat aan plan om een artiest te ontwikkelen naar de #1 positie in de wereld, zoals bij Hardwell is gebeurd? En hoe komt het dat Nederland de hofleverancier is van de wereldwijde dance industrie? De antwoorden van Anna Knaup op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY
Foto: Martijn Gijsbertsen

Bericht delen