BMY Podcast met Angela Schijf
donderdag 16 juni 2022

BMY Podcast met Angela Schijf

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 130 is actrice Angela Schijf.

Angela Schijf speelde in films als Daglicht, Van God Los en De Eetclub en series als Meisje van Plezier, Meiden van de Wit én natuurlijk in Flikken Maastricht. In de laatste serie speelt ze al 175 afleveringen en straks voor een 17de seizoen Eva van Dongen. Onder andere hiervoor won ze twee keer de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice. De serie trekt altijd meer dan één en meestal zelfs meer dan twee miljoen kijkers.

Angela Schijf

Angela staat ook op het toneel. Eerst in familievoorstellingen waarin klassieke muziek centraal stond die ze zelf ook maakte, in La Superba van Toneelgroep Maastricht en nu in ‘de spektakel-musical’ Dagboek van een Herdershond. De voorstelling speelt tot 17 juli en kaartjes zijn hier te bestellen.

Wat doet het met een meisje van 15 als ze opeens soapster is en bijna niet meer over straat kan? Waarom heeft Angela geen toneelschool gedaan? Wat heeft ze in de praktijk allemaal geleerd over acteren? En hoe en van wie? En hoe verklaart ze het succes van Flikken Maastricht en houdt ze het na 175 afleveringen uitdagend voor zichzelf? Vanuit het MECC in Maastricht geeft Angela Schijf de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen