BMY Podcast met Alain de Levita en Gijs Blom
donderdag 3 juni 2021

BMY Podcast met Alain de Levita en Gijs Blom

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gasten in de 83ste aflevering zijn Gijs Blom en Alain de Levita, hoofdrolspeler en producent van De Slag Om De Schelde.

Alain de Levita richtte ooit NL Film op, waarmee hij onder meer Penoza, SpangaS, Zoop, Tonio en De Zaak Menten maakte. Hij verkocht dit bedrijf aan EndemolShine en startte even later een nieuw productiehuis: Levitate Film.

Alain

Gijs Blom speelde in groep 8 al meer dan vijftig keer Ciske de Rat in de musical, later acteerde hij in de films Nena, Silk Road en Jongens. Hij is bovendien te zien in de internationale Netflix-serie The Letter for The King. Verder speelt hij óók een van de hoofdrollen in de door Levitate geproduceerde speelfilm De Slag om de Schelde, die met een kostenplaatje van 14 miljoen euro de op één na duurste Nederlandse film ooit is. De film zou vorig jaar in première zijn gegaan. Dat ging door de lockdown niet door. Maar vanaf 5 juni is de film alsnog te zien in de bioscopen.

Gijs

Heeft Alain door het lange wachten getwijfeld om De Slag om de Schelde aan een streamer te verkopen? Hoe komt een budget van 14 miljoen euro tot stand en waarom worden films met zo’n budget weinig in Nederland gemaakt? Waarin verschilt het spelen in en produceren van een film van die schaal met een low-budget productie? En hoe gaat Gijs anders om met het acteer-ambacht nu hij inmiddels de toneelschool bijna afgerond heeft?

De antwoorden van Alain de Levita en Gijs Blom op deze vragen zijn, vanuit het kantoor van Levitate in Amsterdam, te horen in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen