BMY Mediatalent van het Jaar: geef je talenten op!
maandag 16 september 2019

BMY Mediatalent van het Jaar: geef je talenten op!

Broadcast Magazine Young (BMY), hét mediaplatform voor de jonge mediamaker, presenteert op 9 december 2019 de eerste winnaar van BMY Mediatalent van het Jaar. Tot 10 oktober kunnen omroepen, producenten en zelfstandigen hun talenten opgeven voor deze nieuwe prijs in medialand.

Als onafhankelijk mediaplatform voor jonge mediamakers wil de BMY een ander geluid laten horen. Vooral in deze turbulente tijd waarin de media-industrie zo ontzettend aan verandering onderhevig is. Daarom wordt, dit jaar voor het eerst, iemand uit de media uitgeroepen tot BMY Mediatalent van het Jaar. Niet alleen om het ambacht van media maken in de spotlights te zetten, maar ook om de drijvende, jonge krachten daarachter in het zonnetje te zetten. We willen daarnaast met deze award andere talenten inspireren out-of-the-box te denken. Zij verdienen een podium.

Wie maken kans?
Om BMY Mediatalent van het Jaar te worden, moet je voldoen aan een aantal criteria. Het talent in kwestie kan zowel achter als voor de schermen actief zijn. Hij of zij heeft bewezen verschil te kunnen maken door uniek te zijn in aanpak, uitvoering of resultaat, laat elke dag zien een grote toekomst te hebben in de mediawereld, durft anders (vernieuwend, innovatief) te denken en verdient het om, niet alleen onder naaste collega’s maar ook onder vakgenoten, bekend te worden. Denk aan iemand die in het afgelopen jaar een populair crossmediaal concept ontwikkelde, het fundament legde voor het succes van een ander of iemand die, met aanwijsbaar resultaat, een managementfunctie bekleedt vol verantwoordelijkheden.

Het tijdschema/planning
Heb jij, ken jij of bén jij iemand die hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan de desbetreffende naam, samen met leeftijd, een korte biografie én bondige motivatie, naar bmytalent@fcklap.nl. Een kundige jury van jonge en meer ervaren vakgenoten komt na het moment van opgeven (dit kan tot 10 oktober) bij elkaar en bepaalt wie wint. Het BMY Mediatalent van het Jaar 2019 wordt uitgeroepen tijdens de bekendmaking van de nieuwe Omroepman/vrouw van het Jaar, op maandag 9 december in Beeld en Geluid. Nadere informatie daarover volgt nog.

BM & BMY
Broadcast Magazine bestaat dit jaar 30 jaar en wordt uitgegeven door uitgeverij FC Klap. Beau van Erven Dorens werd door het mediavakblad uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2018. De redactie reikt de prijs op 9 december voor de 29e keer uit. Het jongerenplatform BMY werd dit jaar gelanceerd.

Bron: BM

Bericht delen