Bims in de lobby: driedelige webserie van VPRO Dorst
dinsdag 23 november 2021

Bims in de lobby: driedelige webserie van VPRO Dorst

Bims in de lobby is een driedelige online docuserie, gemaakt door George Adegite en Karim Khamis. George gaat als lobbyboy met de bewoners van de meest beruchte Bijlmerflat in gesprek.

De makers onderzoeken de vooroordelen waar de bewoners van de flat in de Bijlmer (Bims in straattaal) mee te maken krijgen. Op die manier proberen ze de stigma’s die de wijk met zich meedraagt te doorbreken.

George Adegite en Karim Khamis zijn opgegroeid in de Bijlmer en zien de wijk daarom in een ander licht dan de meeste mensen. De clichés over armoede en criminaliteit doen misschien anders vermoeden, maar de Bijlmer is rijk. Rijk in cultuur, diversiteit en geschiedenis. Precies om die reden maakte George een chique lobby in de zogenaamd meest beruchte flat van de buurt. Om de rijkdom te laten zien, de flatbewoners een warm welkom te heten en ze uit te nodigen om het eens te hebben over die clichés.

In de eerste aflevering komt George erachter hoe Bijlmerbewoners de buurt zélf eigenlijk ervaren. Wat is de Bijlmer voor plek en hoe is het om er te wonen? Zijn ze er trots op of zeggen ze liever niet dat ze uit de Bijlmer komen? Hoe kijken anderen naar ze?

VPRO Dorst Pitch productie
Bims in de lobby is ontwikkeld binnen de VPRO Dorst Pitch. De Pitch is de leerschool van de VPRO waar jong talent wordt uitgedaagd om een programma-idee te ontwikkelen. Met behulp van masterclasses, ervaren coaches en door simpelweg te maken, worden de talenten in twee maanden klaargestoomd tot programmamaker. Ervaring met filmen, monteren of regisseren is niet vereist. Ideeën, enthousiasme en liefde voor het verhaal wel.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen