Bijna 130 miljoen dollar gedoneerd tijdens wereldwijd coronabenefiet
zondag 19 april 2020

Bijna 130 miljoen dollar gedoneerd tijdens wereldwijd coronabenefiet

Het digitale evenement One World: Together at Home, in Nederland te zien bij MTV, heeft de afgelopen nacht 128 miljoen dollar aan donaties voor zorgverleners opgeleverd. Op het evenement, een initiatief van zangeres Lady Gaga, traden artiesten van wereldformaat op vanuit huis en waren er bemoedigende woorden van beroemdheden als Michelle Obama en Bill Gates.

Tijdens het evenement van Global Citizen Movement en gezondheidsorganisatie WHO, dat op televisie maar ook via een livestream te volgen was, traden meerdere sterren op vanuit hun eigen huis. Zo speelden de Rolling Stones, elk vanuit een andere ruimte, een versie van You can’t always get what you want en bracht Stevie Wonder het nummer Lean on me van de onlangs overleden Bill Withers ter gehore.

De optredens werden afgewisseld met meningen van wetenschappers over COVID-19, getuigenissen van mensen die werken in de gezondheidszorg en verhalen van personen die met het virus te maken hebben gehad. Het zes uur durende coronabenefiet werd afgesloten met een optreden van Lady Gaga, John Legend, Andrea Bocelli en Céline Dion. Het viertal zong, bijgestaan door de Chinese pianist Lang Lang, het nummer The Prayer.

MTV Nederland zal One World: Together at Home zondag 19 april om 19.15 uur opnieuw uitzenden.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen