Aron Zeeman BMYoung Mediatalent van het Jaar
dinsdag 10 oktober 2023

Aron Zeeman BMYoung Mediatalent van het Jaar

Aron Zeeman, hoofdassistent bij facilitair leverancier EMG, is verkozen tot BMYoung Mediatalent van het Jaar. Deze prijs namens het jongerenplatform van BM (Broadcast Magazine) werd voor de vijfde keer uitgereikt. Zeeman kreeg de bijbehorende oorkonde tijdens Dutch Media Week in Beeld & Geluid uit handen van Jeroen te Nuijl, hoofdredacteur van BM.

Behalve Aron Zeeman waren Lucy van Gaalen (producent/creatief directeur Captains) en Donovan Pereira (productieleider ITV) genomineerd voor de titel BMYoung Mediatalent van het Jaar. In 2022 won zelfstandig filmregisseur Rutger van Hulst en in 2021 ging Anne van der Velden, online creative bij BNNVARA, ervandoor met de oorkonde. In 2019 had Niels Lodeweges, bij EndemolShine verantwoordelijk voor Legends of Gaming, de primeur van deze prijs en het jaar erop won Alain Dikken, Solutions Manager bij NEP.

Aron Zeeman (22) heeft zich bij EMG bewezen als een opkomend talent in het vakgebied van televisie- en mediatechniek. Momenteel werkt hij weliswaar nog als ‘assistent’, maar zijn potentieel is onmiskenbaar. Zo heeft hij niet alleen al schakel- en regietaken op zich genomen voor de ‘talentafdeling’ Blue Label, maar ook al enkele Eredivisiewedstrijden als schakeltechnicus/video editor onder zijn hoede gehad, met enkele van de meest gerespecteerde regisseurs in het vak.

Wat Aron nog meer onderscheidt, is zijn toewijding aan het opleiden van nieuwe collega’s en stagiaires in de assistentenploeg. Zijn collega’s beschrijven hem als een warme en empathische persoon die altijd bereid is om anderen te helpen en te ondersteunen, zowel op de werkvloer als daarbuiten, met bovendien een gezonde dosis humor en zelfspot.

Aron heeft een ongekende passie voor zijn vak en een oprechte interesse in de groei en ontwikkeling van zijn collega’s. Hij neemt de tijd om naar anderen te luisteren, hun ideeën te waarderen en hen te helpen groeien in hun rollen. Zijn mentorrol is van onschatbare waarde gebleken voor velen die met hem hebben samengewerkt. En dan ben je dus pas 22!

Het is deze combinatie van menselijke kwaliteiten en professionele bekwaamheid die hem zo uitzonderlijk maakt op jonge leeftijd. Daarom was EMG van mening dat Aron Zeeman een nominatie meer dan verdiende en de jury heeft dat gehonoreerd met zijn benoeming tot BMYoung Mediatalent van het Jaar 2023.

Bron: BM
Foto: Feike Faase

Bericht delen