Armin van Buuren viert jubileum A State of Trance
donderdag 21 januari 2021

Armin van Buuren viert jubileum A State of Trance

Armin van Buuren, die donderdag de duizendste aflevering van zijn wekelijkse radioprogramma A State of Trance maakt, had voor de eerste uitzending nooit gedacht dat radio maken zo’n grote rol zou spelen in zijn leven.

Fan van radioprogramma’s was hij van jongs af aan al, vertelt de dj en muziekproducent aan Nu.nl. “Als kind had ik al een fascinatie voor radio. Ik was te jong om dance te beleven in legendarische clubs als de Roxy en de IT, die beleving had ik via de radio.”

Op 1 juni 2001 begon hij met zijn eigen show bij ID&T Radio, die toen nog Into Trance heette. “Ik werd voor gek verklaard: ik maakte een twee uur durend radioprogramma over één muziekstijl. Nu doet iedereen zoiets en heet het podcast, maar het is natuurlijk gewoon hetzelfde.”

Omdat hij in die tijd ook een compilatiealbum met de titel A State of Trance uitbracht, vroeg Van Buuren of hij de naam van zijn radioprogramma mocht wijzigen. Dat mocht. “Vervolgens ging een aantal jongens uit Groningen mijn show illegaal streamen. Streamen? Dat zei me helemaal niks. Ik dacht dat je een radioshow alleen maar in de ether of via de kabel kon maken.”

In de aanloop naar de duizendste aflevering presenteert Van Buuren samen met Ruben de Ronde en Ferry Corsten de A State of Trance Top 1000-stream. De top vijftig is donderdag vanaf 17.00 uur te horen via de YouTube- en Twitch-kanalen van A State Of Trance en zaterdag van 1.00 tot 3.00 uur op Qmusic.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen