Angelique Houtveen lanceert Zentijd
zondag 3 mei 2020

Angelique Houtveen lanceert Zentijd

In deze onzekere en verwarrende tijd krijgen steeds meer mensen last van de druk, onrust en stress. Een uitgelezen moment om samen mentaal fit te blijven met een dagelijkse dosis Zentijd.

Met dagelijks 8 minuten Zentijd (KRO-NCRV) op YouTube en als podcast biedt NPO 3FM dj Angelique Houtveen vanaf zondag 3 mei een dagelijks rustpunt. Om zo in deze hectische tijd je mentale conditie te verbeteren. Met deze 15-delige serie biedt ze een dagelijkse, laagdrempelige workout voor de geest.

Dit combineert ze met persoonlijke verhalen en drone-beelden van de Nederlandse natuur. Elke week staat een ander thema centraal om zo de juiste balans te vinden in de dagelijkse hectiek. De eerste afleveringen staan in het teken van ‘rust in de onrust’. Zo laat Angelique je zien hoe je rustiger wordt door het gebruik van je ademhaling. En leert ze je even helemaal afsluiten voor alle prikkels om je heen.

KRO-NCRV DJ Angelique: “Acht jaar geleden voelde ik grote onrust bij mezelf. Ik had al jaren lichamelijke klachten en toen mijn relatie stopte wilde ik bewuster gaan leven. Juist nu in deze corona tijden kan ik me goed voorstellen dat mensen dit gevoel van onrust herkennen. Met de serie Zentijd wil ik de mensen op weg helpen naar meer vertrouwen, meer rust en ontspanning met thema’s als ‘goed voelen’ en ‘blijf bij jezelf’. Iets wat iedereen in deze onzekere tijd volgens mij goed kan gebruiken.”

Zentijd is niet alleen met de ogen dicht te beluisteren, ook kan de visual podcast worden bekeken op YouTube. De oefeningen in meditatie en mindfulness worden ondersteund met dronebeelden. Deze beelden brengen je extra tot rust, maar ook waan je je even buiten in de natuur; waar je dat juist nu niet of weinig kan.

Zentijd is vanaf zondag 3 mei op het YouTube-kanaal van KRO-NCRV te zien en als podcast te beluisteren via 3FM.nl, Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de 3FM app.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen