Alledaagse Vragen: nieuwe dagelijkse BNNVARA-podcast
woensdag 6 juli 2022

Alledaagse Vragen: nieuwe dagelijkse BNNVARA-podcast

Maakt de overheid vet winst op jouw paspoort? Wordt er minder cash geld gedrukt, nu er meer gepind wordt? Schendt WeTransfer de privacyregels? En heeft Mark Rutte ooit een vrije dag?

In de nieuwe dagelijkse BNNVARA-podcast Alledaagse Vragen worden prangende vragen beantwoord. Jonge makers Elif Kan, Merel Wielaert, Aron de Jong en Ilan Hoekstra bespreken elke werkdag vragen van de luisteraars die relevant zijn en niet eerder in de media zijn behandeld. Alledaagse Vragen is vanaf nu elke werkdag vanaf 6.00 uur te horen via je favoriete podcast-app of nporadio1.nl/podcasts.

Elke werkdag beantwoorden de makers één alledaagse vraag, gesteld door een luisteraar. Want al luisterend naar het nieuws, al pratend in de kroeg, of al relaxend onder de douche: iedereen heeft weleens een vraag die aansluit bij actuele zaken. De luisteraars sturen een audio-appje met hun vraag en de makers gaan aan de slag. Binnen zeven minuten krijgt de luisteraar antwoord op de vraag: door goede research en met input van deskundigen wordt het een persoonlijke en vaak verrassende blik op het onderwerp.

Alledaagse Vragen wordt gemaakt door de jongste redactie van NPO Radio 1:
– Elif Kan (26) is een van de nieuwe gezichten van De Nacht van… op NPO Radio 1 en van de BNNVARA-podcast Alicante. Haar laatste drie afleveringen van Alicante hebben stuk voor stuk Kamervragen opgeleverd.
– Aron de Jong (27) stapte over van de redactie van het Dagblad van het Noorden naar Alicante.
– Merel Wielaert (35) heeft als presentator en maker haar sporen verdiend bij diverse omroepen en presenteert naast Alicante ook De Nacht van…
– Ilan Hoekstra (29) werkte jaren als presentator en verslaggever bij diverse radio-omroepen. Na de podcast Alicante is hij nu als eindverantwoordelijke maker betrokken bij Alledaagse Vragen.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen