101Barz haalt drillrapvideo’s offline na dodelijke steekpartij Scheveningen
donderdag 13 augustus 2020

101Barz haalt drillrapvideo’s offline na dodelijke steekpartij Scheveningen

101Barz, het hiphopplatform van de NPO en omroep BNNVARA, heeft twee zogenoemde drillrapvideo’s offline gehaald. Het gaat om filmpjes van de rapformaties Qlas & Blacka en 73 De Pijp. De groepen worden gelinkt aan de steekpartij in Scheveningen, waarbij maandagavond de 19-jarige Rotterdammer ‘Chuchu’ om het leven kwam.

Dat bevestigt een woordvoerder van BNNVARA. Op 101Barz treden regelmatig rappers op in zogenoemde sessies. ‘Als wij op het moment zelf of achteraf twijfelen over intenties die anders zijn dan het uitvoeren en overbrengen van hiphopmuziek, zenden wij de sessie niet langer uit’, aldus het platform in een verklaring op sociale media. ‘Onze steun gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer.’

In drillrap staan vaak duistere en gewelddadige teksten centraal. De hiphopvorm komt uit het Amerikaanse Chicago en waaide via Engeland over naar Nederland. In bijbehorende clips dragen rappers regelmatig bivakmutsen en zwaaien ze met messen of vuurwapens.

De dodelijke steekpartij in Scheveningen zou het resultaat zijn van uit de hand gelopen rivaliteit tussen de Rotterdamse rapper Blacka 24 en drillrapgroep 73 De Pijp uit Amsterdam-Zuid. Twee leden van 73 De Pijp, bekend als TFRAZZ en T.Y., werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Bron: AD/BM

Bericht delen