101Barz bereikt mijlpaal van één miljard views op YouTube
donderdag 8 februari 2024

101Barz bereikt mijlpaal van één miljard views op YouTube

Het grootste Hiphop-platform van Nederland, 101Barz, heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt: 1 miljard views op YouTube. Sinds 2006 is 101Barz een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop-scene.

Het platform stond aan het begin van de carrières van de meeste hiphopartiesten die vandaag de dag de hitlijsten vullen. In 2012 startte host en oprichter Rotjoch met het uploaden van de studiosessies op YouTube.

Vanuit zijn studio in Hilversum geeft hij honderden artiesten een podium, wat resulteerde in historische momenten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis én in ontzettend veel views. Met deze iconische studiosessies speelt 101Barz een cruciale rol in het ontdekken van nieuw talent en draagt het platform bij aan de erkenning van Nederlandse hiphop.

Rotjoch: “101Barz is Nederlands cultureel erfgoed. De cijfers die we nog steeds vandaag de dag genereren zijn bizar. Het geeft aan hoe belangrijk dit platform is. We gaan echt niet meer weg!”

Suzanne Kunzeler, directeur content BNNVARA: “1 miljard keer Rotjoch op je beeldscherm, wat een prachtige prestatie! Ik ben onwijs trots op het toegewijde team van 101Barz. Al achttien jaar is 101Barz een toonaangevende plek voor hiphop-artiesten in heel Nederland. Of artiesten nu opkomend zijn of al gevestigde naam; iedereen wil laten zien wat ze in huis hebben bij 101Barz.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Lowie van der Grinten/BNNVARA

Bericht delen