Antal van Elsen
Relatiemanager bij Beeld & Geluid
2024 - week 21

Reizend mini-mediamuseum

Whoopwhoop! Na een spannende bouwperiode openen we vandaag de Mediaplein Mobiel. Een waanzinnig grote glazen XXL zeecontainer die als een mini-mediamuseum het hele jaar door Hilversum reist en waarin alle Hilversummers hun eigen museum kunnen inrichten.

De Mediaplein Mobiel is een project van Stichting Mediaplein. Een samenwerking tussen Museum Hilversum, Bibliotheek Hilversum en Beeld & Geluid. Ik ben sinds een jaar onderdeel van het vaste team dat werkt aan de ontwikkeling van dit Mediaplein. Waarbij zowel de binnen- als buitenruimte wordt bedoeld van de nieuwe bibliotheek die in 2025 zijn intrek neemt in de Gooische Brink in het centrum van Hilversum, aan de Kerkbrink.
De programmering die wordt ontwikkeld, draagt bij aan het creëren van een aantrekkelijke binnenstad en onderstreept de uniciteit van Hilversum als mediastad. Het gaat daarbij over de media van morgen, maatschappelijke vraagstukken en dialoog en debat.

De Mediaplein Mobiel is een bijzonder project in het kader van de viering van 600 jaar Hilversum. Inwoners én bezoekers worden uitgenodigd om hun perspectief op de stad te tonen door dat in een kijkdoos te verbeelden. Hoe zien zij de toekomst van de stad? Welke herinneringen koesteren ze aan Hilversum? Wat is hun favoriete plek in Hilversum?
De gemaakte kijkdozen worden ‘ingescand’ en vervolgens getoond in een levensgrote versie van de kijkdoos die je zelf kan bezoeken. De Mediaplein Mobiel is als het ware een XXL-versie van de kijkdoos: een ‘mini-mediamuseum’ vol grote digitale schermen en media-technologieën.
Een spannend en groots project met de nodige technische uitdagingen… Maar het is de ontwerpers van DROPSTUFF Media gelukt en vanmiddag zijn om 14.00 uur de eerste creaties te bewonderen. Tot morgen!

Antal van Elsen
Relatiemanager bij Beeld & Geluid 

De week van Antal van Elsen

Relatiemanager bij Beeld & Geluid
2024 - week 21