Oane Born
2018 - week 23

Plan B

Je hebt de Champions League, een Michelinster én De week van… De klok tikt, wat zou ik het liefst op mijn CV hebben staan? Deze A-rubriek een week lang dragen, is het antwoord. Zeker tegenover mijn overste Jeroen te Nuijl die toch uit een gering aantal smaken een beslissing van mythische proporties moest maken: “Oane, is dit niets voor jou? Morgen graag beginnen.”

En zo neem ik vol overtuiging de pen van mijn maatje Dennis over. Nu nog een lijstje met onderwerpen verzinnen. Vandaag lijkt me een uitgelezen moment voor een kleine introductie.

Wat doet die man zoal?
Twee jaar geleden studeerde ik als student journalistiek af aan Hogeschool Windesheim. In de laatste jaren van mijn studie blogde ik zo heel af en toe onder een belachelijk pseudoniem (TheBornWriter) en mocht ik voor de Leeuwarder Courant wekelijks op reportage – meer daarover in mijn stukje van donderdag. Na stage (redactie FC Klap) en afstuderen, kon het echte leven bijna beginnen. Daarvoor was het tijd voor die andere passie: het onderwijs. En dus schreef ik me in voor de versnelde pabo. Wát een feest was dat.

Maar voordat het leesniveau van de kinderen in groep 3 van Maan naar Ster (en daar voorbij) ging, kreeg ik een mailtje uit Hilversum: FC Klap. Of ik daar ook terug wilde komen. En toen, en toen? Pabo: ijskast, FC Klap: hoe laat beginnen? Inmiddels zit ik hier een kleine twee jaar en beheer ik als hoofdredacteur Nickelodeon Magazine en Zappelin Doeboek. Daaromheen werk ik als redacteur aan de verschillende titels die voorbij komen. Ik noem een Boer zoekt Vrouw magazine, een YouTube-boek of BM numero zoveel. Morgen meer daarover!

O, en what’s with the name?
Een Fries (Franeker boppe!) in hert en nieren.

Oane Born
Hoofdredacteur Nickelodeon Magazine en Zappelin Doeboek