Linda Kramer
Gedelegeerd Producent IDTV
2023 - week 14

Als het vuur gedoofd is

Voordat ik weer aan de slag ging bij IDTV, deed ik een half jaar niets. Nou, ja niets, ik werkte niet. Dat andere leven, met mijn gezin, dat ging uiteraard gewoon door. Maar ik koos er heel bewust voor even zonder baan te zijn.  

Mijn liefde voor het maken van televisie voelt letterlijk als een vuurtje in mezelf, wat brandt. En al die jaren dat het aanstond, gaf ik er met liefde heel veel voor op. Het zorgde dat het borrelde en het bruiste in me en als het over tv ging, had ik energie voor 10. Ik werkte samen met vele andere op bizarre tijden, reisde de wereld over, haalde onhaalbare deadlines en leefde op een heerlijke high waarin de wereld werd beperkt tot het programma wat je samen aan het creëren bent.
En toen ineens wat het er niet meer. Dat was natuurlijk niet ineens gebeurd, het was een geleidelijk proces. De weken van het nauwelijks zien van mijn gezin wogen steeds minder op tegen de enorme highs van weer een succesvol programma. En dat maakte dat ik ging twijfelen. Wilde ik überhaupt wel in dit vak blijven? Was ik er wel geschikt voor?

En dus was het tijd voor wat reflectie. Maanden was ik even niet met formats, kijkcijfers en naderende deadlines bezig. Wel met boterhammen smeren, klassenuitjes organiseren en de was ophangen. Vrij ontnuchterend voor iemand die haar halve identiteit had opgehangen aan het ‘werk’. Maar doordat ik helemaal geen onderdeel meer was van dat systeem, kon ik achterhalen waarom ik het vuur niet meer voelde branden.
Ik was te ver weggeraakt van wat ik eigenlijk het allerleukste vind om te doen. Met de inhoud bezig zijn, goeie mensen laten shinen op de juiste plek. Zorgen dat er naar me geluisterd werd omdat wat ik te zeggen heb daadwerkelijk iets bijdraagt. Het waren niet de achterlijke tijden of de deadlines die mijn vuur aanhielden al die tijd, het was het met elkaar iets goeds neerzetten met liefde en aandacht. Met de leukste mensen, met elkaar.

In mijn functie bij IDTV kan en mag ik dat verschil gaan maken en dat is precies wat ik wil doen. Dus ik gebruik mijn vuur nu graag voor het neerzetten van hele gave nieuwe formats en die met elkaar uitdenken. Bedenken hoe we onze adventure reality-tak nog beter kunnen maken. Zorgen dat iedereen zich gezien en gehoord voelt in ons bedrijf en ja, ook nog realistische budgetten en haalbare deadlines. Het is fijn om te constateren dat het vuur weer brandt, want I’m on fire!

Linda Kramer
Gedelegeerd Producent IDTV  

De week van Linda Kramer

Gedelegeerd Producent IDTV
2023 - week 14