Warner Bros. ITVP Nederland kondigt nieuwe managementstructuur aan
woensdag 14 december 2022

Warner Bros. ITVP Nederland kondigt nieuwe managementstructuur aan

Warner Bros. International Television Production Nederland (WBITVP Nederland) kondigt zijn nieuwe managementstructuur aan, dat per 1 januari 2023 van start gaat. Michiel van der Hoeven breidt zijn verantwoordelijkheden uit en wordt Managing Director voor alle productie labels van WBITVP in Nederland.

Dan Blazer, Algemeen Directeur bij BlazHoffski en Dahl TV, en producent bij Hollands Licht, neemt na 26 jaar afscheid. Na een carrière van 35 jaar kiest Blazer ervoor om de wereld rond te gaan zeilen en voorlopig afscheid te nemen van de media. Met het vertrek van Blazer wordt ook het managementteam van WBITVP in Nederland geherstructureerd.

Michiel van der Hoeven, momenteel Managing Director bij het label WBITVP Nederland, breidt zijn takenpakket uit en wordt als Managing Director eindverantwoordelijk voor alle productie labels in Nederland (WBITVP Nederland, BlazHoffski, Dahl TV en Hollands Licht). Van der Hoeven rapporteert in zijn rol aan Ronald Goes, EVP en Head of International TV Production. Hij werkt samen met Nelsje Musch-Elzinga, die haar taak als Business Director van WBITVP in Nederland voortzet en verantwoordelijk is voor alle zakelijke aspecten van alle labels, waaronder vertegenwoordiging in branche vergaderingen en aanspreekpunt voor het Filmfonds.

Michiel van der Hoeven: “Ik kijk er naar uit om deze rol op mij te nemen en verantwoordelijk te zijn voor zo’n verscheidenheid aan fantastische producties. We hebben een getalenteerde en gepassioneerde groep mensen bij elkaar en ik heb ontzettend veel zin om met hen samen te werken in deze nieuwe structuur.”

De vier labels blijven zelfstandig opereren. De (eind-)verantwoordelijken van ieder label rapporteren in hun rol aan Michiel van der Hoeven op de volgende wijze:

· Warner Bros. ITVP Nederland:
Jasper Geel, Head of Programmes (was Executive Producer bij WBITVP Nederland)
Claudia Vermeulen, Head of Productions & Operations
Robert Jan Spiekerman, Head of Development

· BlazHoffski:
Maarten van Dijk, Head of BlazHoffski (was Program Director BlazHoffski)
Barbara Coronel, Head of Productions (Blazhoffski & Dahl TV)
Iris Smeehuijzen, Head of Development

· Dahl TV:
Maarten Remmers, Head of Dahl TV (was Head of Development & Editor in Chief Dahl TV)

· Hollands Licht:
Producenten: Mark Furstner, Erwin Godschalk, Maarten van Dijk, Nelsje Musch-Elzinga

Ronald Goes: “We wensen Dan het allerbeste bij het waarmaken van zijn grote droom. Wij bedanken hem voor al zijn harde werk en grote bijdrage aan het succes van BlazHoffski, Dahl TV en Hollands Licht. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier met Dan samengewerkt en hem leren kennen als een fantastische professional en een goed mens. Tegelijkertijd ben ik blij dat we met deze enigszins gewijzigde structuur – onder de bezielende leiding van Michiel, die de laatste jaren heeft laten zien naast een uitstekende producent ook een fantastische leider te zijn – klaar zijn voor de toekomst. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij op deze wijze de prachtige programma’s kunnen blijven maken die onze klanten van ons zijn gewend.”

Dan Blazer: “Mijn 26 jaar bij BlazHoffski was een geweldig avontuur met dierbare momenten, dromen die uitkwamen en veel bijzondere programma’s. Uiteindelijk draait het om de mensen en ik heb het geluk gehad een hele mooie, talentvolle groep van gepassioneerde makers te hebben verzameld. Daarom ben ik ervan overtuigd dat BlazHoffski, Dahl TV en Hollands Licht in de nieuwe structuur hun speciale DNA blijven behouden en de komende jaren eigenzinnige series blijven ontwikkelen en produceren voor een breed publiek. Ik ben Ronald Goes en Warner Bros. zeer dankbaar en heb veel vertrouwen in de toekomst van deze prachtige labels.”

Bron: Warner Bros. ITVP Nederland/BM

Bericht delen