TV Academy start dit studiejaar met dubbel zoveel studenten
zaterdag 17 september 2022

TV Academy start dit studiejaar met dubbel zoveel studenten

TV Academy, de opleiding voor aanstormend mediatalent, start in september aan haar elfde seizoen. Dit jaar breidt de opleiding in Amsterdam uit van 25 naar 50 studenten, die elk zorgvuldig geselecteerd zijn.

TV Academy wordt gesteund door Mediacollege Amsterdam, EMG en vier producenten: Talpa, ITV Studios Netherlands, Fremantle Netherlands en Banijay Benelux. Gedurende acht maanden werkt de opleiding samen met deze partners aan een exclusief onderwijsprogramma waarin talent wordt uitgedaagd, kennis vergroot en de band met de samenwerkende mediabedrijven middels praktijkopdrachten wordt verstevigd.

Beginnende mediamakers
Jaarlijks melden zich zo’n achthonderd leergierige, beginnende mediamakers aan met de wens deel te nemen aan de multidisciplinaire media-opleiding. Tot dit jaar kon TV Academy aan ‘slechts’ 25 studenten dit bijzondere programma bieden, maar dankzij de samenwerking en inzet van de partners is de groep uitgebreid en start de opleiding dit jaar met dubbel zoveel talent.

“Vanuit het werkveld is er een enorme vraag naar ambitieuze makers binnen onder meer de disciplines regie, redactie, productie, techniek en creatie. Om deze vraag te beantwoorden en te anticiperen op dit vacuüm is TV Academy samen met de huidige partners op zoek gegaan naar een oplossing. Een uitbreiding qua aantal talenten werd door alle partijen als uitkomst genoemd en snel in de praktijk toegepast”, aldus de coaches en coördinatoren van stichting TV Academy.

Brug naar arbeidsmarkt
Vanaf september volgen twee groepen studenten twee lesdagen met masterclasses die voor een groot deel georganiseerd worden door vaste partners van de opleiding. Ook voeren de groepen opdrachten uit op basis van briefings vanuit deze bedrijven.

TV Academy: “Zo streeft de opleiding een tweeledig doel na: talentontwikkeling en, met het creatieve bedrijfsoogpunt in het achterhoofd, beginnende makers binnen een veilige omgeving opleiden om zo goed mogelijk voorbereid de arbeidsmarkt op een creatieve manier te versterken.”

Bron: TV Academy/BM

Bericht delen