Tom Egbers zondag niet bij Studio Sport Eredivisie
zondag 12 maart 2023

Tom Egbers zondag niet bij Studio Sport Eredivisie

Tom Egbers zal zondagavond om 19.00 uur het programma Studio Sport Eredivisie niet presenteren, meldt een woordvoerder van de omroep. De presentator wil daarmee rust bieden aan de redactie en het programma, vanwege de ontstane commotie na een artikel in de Volkskrant.

De 65-jarige Egbers, die de vaste presentator is van het zondagavondprogramma, heeft zich volgens diverse medewerkers van NOS Sport schuldig gemaakt aan (seksuele) intimidatie en pestgedrag.

Vrouwelijke collega’s werden gewaarschuwd niet met hem te werken, zo tekent de Volkskrant op na een onderzoek naar misstanden op de redactie. Zo zou Egbers een vrouwelijke collega hebben gepest nadat hun affaire was gestopt.

Egbers ging zaterdagmiddag met de directie van de NOS in gesprek over de ontstane situatie. In het stuk in de Volkskrant betuigt hij spijt van zijn acties. “Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien.”

De woordvoerder laat verder weten dat de NOS in gesprek gaat “met alle medewerkers die in het artikel voorkomen”. Gert van ’t Hof zal Egbers zondag vervangen als presentator van de Studio Sport Eredivisie-uitzending.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen