Talpa Studios produceert Oekraïense editie van The Floor
zaterdag 7 oktober 2023

Talpa Studios produceert Oekraïense editie van The Floor

Talpa Studios en Novy Channel kondigen de coproductie aan van de Oekraïense editie van The Floor, het quizformat van Talpa Studios dat de wereld over gaat.

Het doel van deze unieke Nederlands-Oekraïense samenwerking is om de kijkers in Oekraïne tijdelijke afleiding te bieden van de zorgen om hun situatie, en op die manier een positieve bijdrage te leveren aan hun mentale welzijn.

De Oekraïense editie van The Floor wordt in het voorjaar van 2024 uitgezonden op Novy Channel. Het programma wordt in Nederland geproduceerd door Talpa Studios, in nauwe samenwerking met de Oekraïense televisiezender Novy Channel en met steun van lokale partners.

De honderd Oekraïense deelnemers in deze speciale versie van The Floor zijn geselecteerd door een Oekraïense casting crew, die werkt vanuit het lokale kantoor van Talpa Studios in Laren. Het merendeel van de deelnemers is vanwege de oorlog hun thuisland ontvlucht en verblijft momenteel in Nederland. Van vrouwen en jongvolwassenen die een bestaan proberen op te bouwen in Nederland, tot veteranen die hier momenteel zijn voor revalidatie. Tijdens het selectieproces deelden ze ontroerende en persoonlijke verhalen over hun ervaringen in de afgelopen anderhalf jaar.

Olga Zadorozhna, General Manager Novy Channel: “De steun van Talpa Studios betekent veel voor ons en voor alle Oekraïners. Dit unieke format bevordert een gevoel van eenheid in onze samenleving, benadrukt het belang van re-integratie van veteranen en promoot onze gedeelde taal en cultuur. En we weten dat er steeds meer vraag is naar entertainmentprogramma’s. We waarderen de steun van Talpa Studios en hun lokale partners voor ons land enorm en zijn vereerd om samen te werken met deze wereldleider in formats.”

John de Mol, eigenaar Talpa Studios: “Begin dit jaar verwelkomden we een Oekraïense collega in ons Global Distribution team en zij benadrukte hoezeer mensen in haar thuisland hunkeren naar entertainment, als tijdelijke afleiding van de oorlog en hun persoonlijke gedachten. We waren allemaal ontroerd door haar verhaal en besloten een bijdrage te leveren door te doen waar we goed in zijn: geweldige programma’s maken.”

“Daarnaast is Oekraïne altijd een voorloper geweest als het gaat om het lokaal produceren van formats waarbij ik aan de wieg heb gestaan, zoals The Voice, Ik Hou Van Holland (Oekraïense versie) en Dating In The Dark. Dit maakt het extra mooi dat we het succesvolle quizprogramma The Floor nu ook naar Oekraïne kunnen brengen. We hopen dat het hen een welkome afleiding biedt.”

De productie van de Oekraïense editie van The Floor wordt ondersteund door verscheidene lokale partners waaronder: NEP, Ampco Flashlight, Faber, Marketgraph, Egripment, Unbranded, Koppig, Physiolab en Midland Tours.

Over The Floor
The Floor ging van start met een succesvol debuutseizoen in Nederland op RTL 4, waar ook een tweede seizoen is aangekondigd. De quizshow zet zijn succes wereldwijd voort, en is al verkocht in zes andere landen, namelijk Frankrijk, Spanje, Roemenië, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten.

In The Floor nemen 100 deelnemers het tegen elkaar op in quiz-duels op een gigantische LED-vloer, verdeeld in honderd vierkanten die elk een andere categorie vertegenwoordigen, variërend van ‘beroemde atleten’ en ‘Hollywood-acteurs’ tot ‘iconische gebouwen’ en ‘zoogdieren’. Een willekeurige deelnemer daagt een aangrenzende tegenstander uit voor een duel in zijn of haar categorie. De winnaar van een duel neemt het vakje van de tegenstander over en wint zo meer terrein – de verliezer verlaat het spel. De deelnemer die de hele vloer verovert, wint een grote geldprijs.

Bron: Talpa Studios/BM

Bericht delen