Sinan Eroglu speelt Jezus in nieuwe editie The Passion
maandag 13 februari 2023

Sinan Eroglu speelt Jezus in nieuwe editie The Passion

Acteur Sinan Eroglu zal in de dertiende editie van het bijbelspektakel The Passion de rol van Jezus spelen. Dat heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. The Passion is op donderdag 6 april te zien op NPO 1.

The Passion vindt dit jaar plaats in Harlingen, voor het eerst in jaren met publiek. KRO-NCRV stelt dat het verhaal “een universeel verhaal over geloof, hoop en liefde is dat iedereen aanspreekt – jong, oud, gelovig of niet. Het verhaal blijkt nog steeds actueel, in een steeds individualistischere samenleving waarin we vaak meer stilstaan bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt”.

Eroglu studeerde af aan de Toneelschool in Amsterdam en speelde in Nederland rollen in series als GTST, Lieve Liza, Flikken Maastricht en De Mannentester. Ook in Istanbul, waar hij een aantal jaren woonde, speelde hij hoofdrollen in diverse series en films. In 2022 was de acteur in de Nederlandse bioscopen te zien in de films Costa!! en Foodies.

The Passion
2023 wordt geproduceerd door Mediawater en KRO-NCRV, in samenwerking met Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds en Gemeente Harlingen. De uitzending is op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen