Silence of the Tides vanaf 10 maart in bioscopen
vrijdag 4 februari 2022

Silence of the Tides vanaf 10 maart in bioscopen

Windmill Film Distribution brengt Silence of the Tides op 10 maart uit in de bioscopen. Oorspronkelijk zou dat vorig jaar al gebeuren, maar door de coronabeperkingen kon dat niet.

Silence of the Tides van regisseur Pieter-Rim de Kroon is een bijzonder cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent.

De film biedt een hypnotiserende blik op de contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Het camerawerk is verzorgd door Dick Harrewijn, één van de meest ervaren natuurfilmers in Nederland. Hij gebruikte het Sony full frame 6K Cine Alta Venice camerasysteem met Sigma prime cine lenzen. In de bioscopen verschijnt Silence of the Tides in 4K DCP large screen, met 1:2.39 Dolby Atmos.

Bron: Pieter-Rim de Kroon/BM

Bericht delen