Woensdag 17 januari 2018

Vincent TV Producties maakt Steenrijk, Straatarm voor SBS6

In het nieuwe SBS6-programma Steenrijk, Straatarm ruilen een rijk en een arm gezin een week lang van huis, bestedingsbudget en leven.

Zou geld gelukkig maken? In dit sociale experiment dat in Engeland onder de titel Rich House, Poor House wekelijks bijna 2,5 miljoen kijkers trok, wordt duidelijk hoe het is om ineens rijk te zijn of juist krap bij kas te zitten. Steenrijk, straatarm is te zien vanaf woensdag 30 augustus om 20.30 uur bij SBS6.

In de eerste aflevering ruilt de rijke familie Van den Berge voor een week met het gezin Bomhof, dat bar weinig te besteden heeft. De familie Van den Berge kent geen financiële zorgen. Zij wonen in een prachtig stadskasteel en hebben naast een tweede kasteel ook nog een buitenhuis met binnenzwembad.

De familie Bomhof heeft het niet zo breed en woont in een krappe sociale huurwoning, waar ze met nog geen 90 euro per week de eindjes aan elkaar moeten knopen. Hoe beleven de twee gezinnen de nieuwe leefomgeving en het weekbudget? En wat doet dat met hun geluksgevoel?

Steenrijk, Straatarm wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

Bron: SBS Broadcasting/BM
 

Bericht delen