RaRa Ramadan vanaf 3 april bij de NTR op NPO 3
woensdag 29 maart 2023

RaRa Ramadan vanaf 3 april bij de NTR op NPO 3

De NTR presenteert RaRa Ramadan: een programma dat op luchtige wijze het publiek meeneemt in het gedachtegoed en de belevenis van de ramadan. In verschillende quizrondes wordt de kennis van bekende gasten over de ramadan getest en wordt er op spirituele, diepgaande, maar zeker ook op humoristische wijze stil gestaan bij de actualiteit.

Nora Akachar maakt in deze quiz haar debuut als presentatrice. Zij zegt: “Dankbaar en gezegend dat ik zo’n prachtig programma mag presenteren waarin de gezelligheid en spiritualiteit centraal staan.” Nora staat er niet alleen voor tijdens de quiz: ze wordt elke aflevering bijgestaan door verschillende panelleden. Dit zijn Soumaya Ahouaoui (actrice), Alkan Çöklü (acteur, schrijver, regisseur), Ouassima Tajmout (presentator, radio dj), Musa (cabaretier, acteur) en Nabil Aoulad Ayad (comedian, acteur).

Ook schuift er iedere week een onwetende gast aan. Imam Mohamed Abdulahi, die bekend staat onder de naam ‘Mohamedsmening’ op social media, is de huis-imam van de show en geeft tijdens de uitzending de nodige tekst en uitleg. In verschillende quizrondes wordt de kennis over de ramadan getest. De actualiteit wordt besproken aan de hand van opmerkelijke fragmenten en de leukste memes. Ook worden er grappige en soms wat ongemakkelijke persoonlijke verhalen gedeeld. Kortom, een frisse blik op deze bijzondere maand met ruimte voor achtergrond en bezinning, en dat allemaal in één quiz!

Over Nora Akachar
Nora Akachar is actrice, theater- en filmmaker en presenteert vanaf 3 april RaRa Ramadan. Nora groeide op in de Haagse Schilderswijk. Daar maakte ze voor het eerst kennis met theater en acteren. Door zichtbaar als islamitische vrouw op het podium te staan en dit ook te thematiseren, voegt ze een totaal nieuw narratief toe aan het Nederlandse theater en televisie aanbod. Haar materiaal put zij uit haar Marokkaanse-Nederlandse achtergrond en de clash tussen culturen in de Nederlandse samenleving. Onder de vleugels van Rose Academy realiseerde Nora de voorstelling Trauma’s van Nora on Stage naar aanleiding van haar gelijknamige, uiterst populaire Facebook-pagina (ruim 60.000 leden). Op dit moment is Nora ook bezig met het schrijven van een telefilm waarin ze als filmmaker debuteert.

De eerste RaRa Ramadan is op maandag 3 april te zien om 20.30 uur bij de NTR op NPO 3. Het is een coproductie van The Media Brothers, Het Huis van Asporaat en de NTR.

Bron: NTR/BM
Foto: Annemieke van der Togt/NTR

Bericht delen