Presentatrices verrast door reactie van WNL-baas Bert Huisjes op hun ervaringen
dinsdag 5 maart 2024

Presentatrices verrast door reactie van WNL-baas Bert Huisjes op hun ervaringen

Merel Westrik, Roos Moggré, Leonie ter Braak en Margreet Spijker zijn verrast door de reactie van omroepbaas Bert Huisjes op hun ervaringen bij omroep WNL.

De presentatrices zijn vier van de 25 (oud-)werknemers die vorige week in het AD spraken over een angstcultuur bij WNL. Hoofdredacteur en oprichter Huisjes werd aangewezen als de oorzaak.

Merel Westrik verbaast zich over het feit dat Huisjes in reactie op het artikel onder meer zei dat zijn deur altijd openstaat. “Door dat te zeggen, suggereer je dat er nooit iemand door die deur is gegaan, dat er nooit een klacht bij je binnen is gekomen, dat er nooit kritiek op je is geweest, dat er nooit iemand tegen je is ingegaan, of voor zichzelf is opgekomen. En dat is pertinent niet waar”, zegt ze tegen het AD.

Ook Roos Moggré was verrast door die woordkeuze. “Ik ben heel vaak door die spreekwoordelijke deur naar binnen gelopen. Ik heb meerdere malen aan de bel getrokken. In mails, in telefoontjes en tijdens gesprekken op de redactie en in de studio. Maar daar werd simpelweg niet naar geluisterd. Ik heb vooral van Bert Huisjes geleerd hoe het níet moet. Dát was de waardevolste les.”

‘Complete ontkenning van het probleem’
Leonie ter Braak begrijpt niet dat de verhalen zijn weggewuifd. “Vaak zie je bij dit soort mannen aan de top een complete ontkenning van het probleem. Zij kunnen zich niet inleven, dus het probleem bestaat zogenaamd niet. Dat zorgt voor een onveilige werksituatie voor jonge mensen, die vaak afhankelijk zijn van hun tijdelijke contract.”

Volgens Margreet Spijker toont de reactie vooral aan hoe het niet moet. “We gingen weer even terug naar de jaren zeventig. Ik dacht dat we qua emancipatie verder waren. Als je je niet verplaatst in een ander, dan krijg je dus dit.”

Huisjes reageerde vorige week op het artikel en gaf toe dat hij “zeker fouten” maakt, maar dat het ook zijn taak is om de “redactionele koers” te bewaken. De omroepbaas was momenteel niet direct bereikbaar voor commentaar.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: NPO

Bericht delen