Paul Römer wil dat talkshow Marcel & Gijs volgende zomer terugkeert
donderdag 29 juni 2023

Paul Römer wil dat talkshow Marcel & Gijs volgende zomer terugkeert

Paul Römer, de managing director radio en televisie van Talpa, wil dat Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman doorgaan met hun satirische talkshow Marcel & Gijs. Dat zei Römer woensdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Het duo maakt deze zomer als ‘snuffelstage’ een talkshow op het tijdslot van Vandaag Inside bij SBS6. “Wat mij betreft komen ze komende zomer terug”, zegt Römer. “Maar ik ga niet over de programmering.”

Hij prijst de “talkshow vermomd als een parodie. Het is ontregelend, er gaat elke avond iets geks gebeuren. Het is een soort cabaret waarin zij de kunst van het beledigen op een hoger niveau brengen en ermee wegkomen.”

Van Roosmalen en Groenteman maakten eerder drie seizoenen van de satirische show Media Inside bij BNNVARA. Deze formule zetten zij de afgelopen weken voort bij SBS6.

“Ze nemen niets en niemand serieus: zichzelf niet, de gasten niet, de kijkers niet”, zegt Römer. “Het is anders dan anders. Het doet mij denken aan Wim T. Schippers en het past in deze tijd. Het was een krankzinnig outside-the-boxexperiment. En een half miljoen mensen kijken daar graag naar”, stelt hij.

‘Overtreft al onze verwachtingen’
Talpa is erg blij met het marktaandeel van 14 procent. “Dat is buitengewoon goed voor SBS6 in de zomer”, stelt Römer. “Ik moet eerlijk zeggen, als je het me persoonlijk had gevraagd, had ik gedacht: dat gaat niet werken, dit past niet bij SBS6. Maar het overtreft alle verwachtingen die we hadden.”

Vrijdagavond is de laatste aflevering van Marcel & Gijs van dit seizoen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen