Onzekerheid over Top 2000 à Go-Go met Matthijs van Nieuwkerk
zaterdag 19 november 2022

Onzekerheid over Top 2000 à Go-Go met Matthijs van Nieuwkerk

De Top 2000 à Go-Go gaat door met Matthijs van Nieuwkerk. Dat meldde een woordvoerster van NTR zaterdagmorgen. Maar intussen blijkt dat toch niet zeker.

Het team van Top 2000 à Go-Go “herkent zich niet” in het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk zoals dat in het artikel van de Volkskrant wordt beschreven. “Door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt”, aldus de woordvoerster.

De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalig medewerkers van de talkshow DWDD over “grensoverschrijdend gedrag” van Van Nieuwkerk, die lange tijd een van de bestbetaalde presentatoren van de publieke omroep was. Het ging volgens de medewerkers om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

De opnames van de Top 2000 Quiz met Matthijs van Nieuwkerk zijn zaterdag wel afgeblazen. “Na het verschijnen van het Volkskrant-artikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen. Daarom hebben we besloten om de opnames van de Top 2000 Quiz niet door te laten gaan. Deze beslissing is in samenspraak met Matthijs en de NPO genomen”, aldus een andere woordvoerder van de NTR. Mogelijk zal alsnog worden besloten de Top 2000 à Go-Go niet door te laten gaan.

Bron: Telegraaf/BM
Foto: NTR/Sandra de Witte

Bericht delen