NPO bevestigt vertrek Frans Klein
zaterdag 22 juli 2023

NPO bevestigt vertrek Frans Klein

Frans Klein vertrekt per 1 augustus 2023 bij de NPO. Klein trad eind vorig jaar tijdelijk terug als Directeur Video omwille van de onafhankelijkheid van het onderzoek van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) onder leiding van oud-minister Martin van Rijn, die de sociale veiligheid binnen de gehele publieke omroep onderzoekt.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO Frederieke Leeflang: “Frans Klein neemt afscheid van de NPO op een moment dat de NPO een nieuwe weg is ingeslagen en wij, samen met de omroepen, een nieuwe strategie ontwikkelen. Wij danken Frans voor zijn grote inzet, betrokkenheid en betekenis voor de programmering van de publieke omroep in de afgelopen 36 jaar. Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière.”

De benoemingsprocedure voor een nieuwe Directeur Video wordt in gang gezet. Deze functie wordt sinds november 2022 waargenomen door Remco van Leen en Jojanneke Doorn.

Klein trad eind vorig jaar al tijdelijk terug vanwege het lopende onderzoek naar sociale veiligheid binnen de gehele NPO. Dat onderzoek werd gestart naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door. Klein was daar tot 2014 verantwoordelijk voor de werkomstandigheden als mediadirecteur van de VARA, later BNNVARA. Hij zei in de Volkskrant niet op de hoogte te zijn geweest van het grensoverschrijdende gedrag door presentator Matthijs van Nieuwkerk en eindredacteuren van het programma.

Bron: NPO/NOS/BM

Bericht delen