Netflix sluit talentdeal met Nico Moolenaar
maandag 3 oktober 2022

Netflix sluit talentdeal met Nico Moolenaar

Netflix maakt bekend dat Nico Moolenaar, de maker van hitseries Undercover en Ferry, een talentdeal heeft getekend bij Netflix. Met deze deal zal hij de komende jaren nieuwe series exclusief produceren voor Netflix.

Antoinette Beumer, Director Local Language Originals Benelux, Netflix: “Dit is de eerste talentdeal met een scenarioschrijver in de Benelux en onderstreept onze ambitie om meer lokale content naar de regio te brengen. Met onder andere Undercover en Ferry heeft Nico al bewezen dat zijn series grote hits worden en een breed publiek aanspreken. We kijken ernaar uit om met Nico en zijn team samen te werken en nieuwe content te ontwikkelen voor onze leden in de Benelux en de rest van de wereld.”

Nico Moolenaar: “Ik ben enorm trots op deze creatieve samenwerking met Netflix. Het voelt na drie seizoenen Undercover en twee Ferry spin-offs als de logische volgende stap in mijn carrière. Het enorme bereik en de grenzeloze ambitie van Netflix is ongeëvenaard en inspirerend. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik van het Netflix team krijg en kijk ernaar uit om samen met hen nieuwe verhalen en personages te creëren die de wereld kunnen veroveren. Ik ben ook erg verheugd dat ik mijn vaste partners in crime Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen mee aan boord mag trekken om samen met mij dit avontuur aan te gaan.”

Bron: Netflix/BM

Bericht delen