Jubileumuitzending van Opsporing Verzocht
dinsdag 15 november 2022

Jubileumuitzending van Opsporing Verzocht

Op 15 november 1982 startte Opsporing Verzocht met reguliere uitzendingen, gepresenteerd door Jaap van Meekren en Will Simon.

Op dinsdag is er daarom een speciale jubileumuitzending van het landelijke opsporingsprogramma, dat nu 40 jaar bestaat. Al meteen na de eerste aflevering werd binnen een paar dagen een moord opgelost.

Sindsdien bewijst het programma al tientallen jaren zijn waarde. Mede door tips van kijkers kunnen in zo’n gemiddeld veertig procent van de besproken misdrijven aanhoudingen worden gedaan. Opsporing Verzocht behandelde in die 40 jaar zeer bekende en ernstige misdrijven: zo werd het Meisje van Nulde herkend nadat voor het eerst een gezichtsreconstructie werd getoond en was er in 1987 een speciale uitzending rond de ontvoering van Gerrit Jan Heijn.

In de uitzending van dinsdagavond wordt stilgestaan bij meerdere belangrijke misdrijven die mede door hulp van het publiek werden opgelost. Opsporing Verzocht is dinsdag 15 november om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Presentatrice is Anniko van Santen.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen