John Akerman Özgüç maakt natuurdocumentaire (Re)Wild Holland
zondag 17 april 2022

John Akerman Özgüç maakt natuurdocumentaire (Re)Wild Holland

John Akerman Özgüç van Aquinox Media heeft een jaar gewerkt aan een documentaire over de natuur en de dieren in Nederland. Hij heeft (Re)Wild Holland gemaakt zonder funding en hoopt van harte dat een Nederlandse omroep het resultaat wil uitzenden.

Hier alvast een preview:

John Akerman Özgüç: “Vorig jaar heb ik een aanzienlijk deel van mijn tijd geïnvesteerd in het zijn met de natuur, de cyclus van dag en nacht en de seizoenen mee mogen maken samen met de dieren om ons heen. Het was mooi om mensen nieuwsgierig en verbaasd te zien kijken waar ik nou mijn telelens op mik: die vogel die ze in de verte zagen bleek even later een uil die ze nooit eerder in hun leven hadden gezien.”

“Zo gingen ook zij anders naar natuur kijken. En ik hoop dat mensen beseffen, hoewel we dik 85% van alle soorten om ons heen hebben weggejaagd of (in)direct van kant gemaakt, dat de rest het meer dan waard is om te beschermen en onze levensstijl op aan te passen. Hopelijk zien de verantwoordelijken voor de industriële giflandbouw en verindustrialisering welke prachtige dieren het nu raakt.”

Bron: BM
Foto: Aquinox Media

Bericht delen