Jeroen Pauw over gedrag Matthijs van Nieuwkerk
zondag 10 september 2023

Jeroen Pauw over gedrag Matthijs van Nieuwkerk

Jeroen Pauw was te gast in het Mediaforum van het programma Spraakmakers op NPO Radio 1. Hij gaf zijn mening over het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk in de periode dat De Wereld Draait Door te zien was.

“Ik ben 15 jaar de buurman van Matthijs van Nieuwkerk geweest in meest letterlijke zin”, zegt Jeroen Pauw. “Onze redacties stonden naast elkaar. We deelden dezelfde studio en dezelfde regie. Dus dan zit je er dicht op”, zegt hij.

“Ik heb eigenlijk nooit iets meegekregen van zijn gedrag. Anders dan dat je in de wandelgangen wel eens wat hoorde. Maar wat ik er altijd vervelend aan vond, was dat er werd gezegd: maar ja, het is een soort Champions League wat wij doen. Het is heel erg belangrijk waar wij mee bezig zijn. Dat dat een argument werd.”

“Ik denk dat het allemaal heel overdreven is. En dat het ook argumenten zijn die je niet mag gebruiken als je gedrag niet oké is.” Pauw vind het gewoon ongepast gedrag. En daar kun je volgens hem heel makkelijk over doen en doen alsof het erbij hoort. “Maar dat is onzin.”

Bron: NPO Radio 1/BM

Bericht delen