Havas Lemz start all inclusive productielabel
vrijdag 14 oktober 2022

Havas Lemz start all inclusive productielabel

Het nieuwe productielabel Havas Rise staat op voor nieuw talent, meer diversiteit vóór en achter camera en maximale duurzaamheid. Met een eigentijdse aanpak wordt ingezet op transparantie op alle facetten, van inclusieve cast en crew tot het inzichtelijk maken van de footprint van elke productie.

Het leidt tot een bewuster maakproces en werk dat beter aansluit op de huidige tijdgeest. Havas Rise noemt dat: all-inclusive production. Havas Rise zet duurzaamheid voorop en wil haar CO2-uitstoot zo klein mogelijk houden. De footprint van elke productie wordt inzichtelijk gemaakt met een strak overzicht van de gebruikte resources.

Daniël Boulet, executive producer bij Havas Rise: ”Bij elke productie valt er enorm veel te winnen; catering, energie, hergebruik van afval. Dat begint met snappen wat je negatieve impact is. Wat niet kan worden gereduceerd, compenseren we.”

Diversiteit voor en achter de camera
Rise staat op voor nieuw talent en opent deuren voor diegenen waarvoor die vaak gesloten blijft. Door transparant te produceren, vanuit vertrouwen en samenwerking, zoekt Rise de juiste mensen bij elk verhaal. Dit levert werk op dat de samenleving beter reflecteert.

Merel van Lith, mede-executive producer Havas Rise: “Mijn werk heeft directe impact op de beeldvorming, dat besef groeit bij elke klus. Mijn verantwoordelijkheid als producer is om de juiste mensen bij elkaar te brengen en vanuit dat team de magie te laten ontstaan. Daarom zie ik producties als samen spelen, een samenspel. Het aan elkaar schakelen van talent is iets waar ik enorm op aanga.”

Logische stap
Het ontstaan van deze productie-unit bij Havas Lemz was een logische stap na ervaringen met eerdere projecten voor onder andere Timberland, KVK, NS Stations en Justdiggit. Merel: “Bij deze projecten lukte het al supergoed om te werken vanuit inclusiviteit en duurzaamheid. Maar soms moeten we daar te hard aan trekken. Door in-huis te produceren wordt het makkelijker en efficiënter om werk te maken van deze tijd. Soms samen met bekende partijen, maar liever nog met nieuwe namen, van buiten de industrie.”

Over Havas Lemz
Havas Lemz is een B-corp gecertificeerd creatief bureau voor impact design. Lemz is opgericht in 2000 om met creativiteit positieve verandering te stimuleren, met ideeën en campagnes die goed zijn voor de business van hun opdrachtgevers en voor de wereld waar we in leven. Vanuit die overtuiging is gekeken naar de impact van productie van film en fotografie, met een nieuw duurzaam initiatief als resultaat: Havas Rise. Sinds 2016 is Havas Lemz onderdeel van het van het wereldwijde Vivendi netwerk.

Bron: Havas Rise/BM

Bericht delen