Frits Sissing presenteert nieuwe reeks Op zoek naar…
zaterdag 1 oktober 2022

Frits Sissing presenteert nieuwe reeks Op zoek naar…

Na het succes van Op zoek naar… Maria komt AVROTROS terug met een nieuwe musical show. Dit keer staat één van de bekendste muziek- en dansfilms ter wereld centraal: Grease.

De musical van de hit-film was 25 jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien en keert nu terug met een nieuwe cast en hoofdrolspelers. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma gaat AVROTROS niet naar één maar naar twee hoofdrolspelers op zoek. De zoektocht start vanaf nu, iedereen boven de 16 jaar kan zich aanmelden via avrotros.nl/opzoeknaar. De beste Danny’s en Sandy’s blijven over en zijn te zien in zeven vrijdagavondshows vanaf 23 december die worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Grease, het liefdesverhaal van Danny en Sandy, is de langstlopende musical ooit op Broadway. In 1978 kwam de film uit op de het grote doek én met succes. Verschillende generaties gingen massaal naar de bioscoop. En vandaag de dag zijn het verhaal en de muziek nog steeds een begrip. In Op zoek naar… worden de zwoele ‘Summer Nights’ tussen Sandy en Danny herbeleefd. Het verhaal spreekt iedereen aan en wordt ook nu weer doorverteld aan jongere generaties.

Frits Sissing: “Deze editie gaan we dus op zoek naar twee hoofdrolspelers. Een heerlijk romantisch verhaal voor iedereen, waarin dans een hele grote rol speelt. Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken. Met Op zoek naar… krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken.”

Op zoek naar… wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland en is gebaseerd op een format bedacht door de BBC en de Really Useful Group en gedistribueerd door BBC Studios. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Ruud Baan/AVROTROS

Bericht delen