Frank Masmeijer is niet blij met Viaplay-documentaire
maandag 12 juni 2023

Frank Masmeijer is niet blij met Viaplay-documentaire

Vanaf zaterdag 17 juni is de nieuwe documentaire Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer te zien op Viaplay. De documentaire belicht het leven van voormalig tv-presentator Frank Masmeijer, die in 2014 werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

De media raakten niet uitgepraat over deze zaak, die leidde tot een veroordeling van 9 jaar gevangenisstraf en een boete van 90.000 euro. Toen koning Willem Alexander op 20 juli 2022 Frank Masmeijer gratie verleende kwam dit voor het publiek en Frank zelf als een grote verrassing.

Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer is geregisseerd door Roy Dames en geproduceerd door SimpelZodiak. Roy Dames duikt in het leven van de ooit zo geliefde showmaster en de mensen om hem heen. Hij gaat op zoek naar het ware verhaal en probeert antwoord te krijgen op de vragen waar heel Nederland benieuwd naar is: ‘Hoe heeft het zover kunnen komen met deze voormalige profvoetballer, zanger en tv-persoonlijkheid?’, ‘Wat was zijn aandeel in de drugshandel?’ en ‘Waarom heeft hij voor de criminaliteit gekozen?’

Frank Masmeijer is niet zo te spreken over de Viaplay-documentaire die over hem is gemaakt. “Ik wilde eigenlijk een leuk document, maar dat is het niet echt geworden”, zei de oud-presentator in Renze op Zondag. “Ik had zelf meer gehoopt op: hoe ziet mijn leven er nu uit? Ik vind het eigenlijk niet zo vernieuwend en dat vind ik jammer”, aldus Masmeijer over de documentaire. Hij is best wel “geschrokken van het portret”. Hij ziet de documentaire als een “afsluiting van dit verhaal” en wil het hierna niet meer over de zaak hebben.

In de documentaire blijft Masmeijer bij zijn stelling dat hij enkel mensen bij elkaar heeft gebracht. Veel meer achtergronden deelt hij niet.

Bron: Nu.nl/Viaplay/BM
Foto: Jeroen Nieuwhuis/Viaplay

Bericht delen