Fiona Wassenberg aangesteld als Head of BBC Studios Productions
maandag 17 oktober 2022

Fiona Wassenberg aangesteld als Head of BBC Studios Productions

BBC Studios heeft maandag tijdens MIPCOM 2022 aangekondigd dat Fiona Wassenberg wordt aangesteld als Head of BBC Studios Benelux Productions.

Dit sluit aan op de ambitie van BBC Studios om haar activiteiten in deze markt verder uit te breiden en nieuwe internationale producties te ontwikkelen voor een breed publiek.

Vanuit Amsterdam wordt Fiona Wassenberg verantwoordelijk voor de formats en productie van BBC Studios in de Benelux. Fiona gaat nauw samenwerken met Fremantle, de format partner van BBC Studios in de Benelux, en met regionale commissarissen en producenten om commerciële en creatieve groei te stimuleren.

Voor haar aanstelling bij BBC Studios werkte Fiona Fiona bijna 16 jaar bij Omroep MAX als eindredacteur en was zij verantwoordelijk voor content acquisitie. Ze was redactioneel verantwoordelijk voor de content van Omroep MAX op NPO 1, NPO 2 en NPO Zapp. Hier werkte ze onder andere aan de lokale versies van Vier In Een Bed, Vier Kamers en The Great Bake Off, lokaal bekend als Heel Holland Bakt.

Fiona Wassenberg zegt: “De afgelopen tien jaar heb ik nauw samengewerkt met BBC Studios en hun partner Fremantle aan de lokale versie van The Great Bake Off, Junior Bake Off en Extra Slice. Ik ben blij dat ik bij BBC Studios mag werken aan deze, en vele andere sterke formats en merken uit hun catalogus. Ik kijk ernaar uit om de kennis die ik heb opgedaan tijdens het werken met tal van geweldige productiebedrijven en collega’s van de publieke omroep toe te passen in mijn nieuwe functie bij BBC Studios.”

Sinds 2018 brengt de samenwerking tussen BBC Studios en Fremantle lokale versies van hitformats als The Great Bake Off, Weakest Link, The 1% Club en This is MY House naar Nederland, en Dancing with the Stars naar België. Daarnaast worden de lokale versies van Maestro, How Do You Solve a Problem Like Maria? en World’s Most Dangerous Roads ook in Nederland uitgezonden.

Bron: BBC Studios/BM

Bericht delen