Dramaserie Máxima van Videoland krijgt wereldpremière in Cannes
dinsdag 9 april 2024

Dramaserie Máxima van Videoland krijgt wereldpremière in Cannes

De high-end dramaserie Máxima is geselecteerd voor het prestigieuze Canneseries. In aanwezigheid van cast, regisseur en producent beleeft de Videoland Original hiermee haar wereldpremière in het beroemde Grand Auditorium Lumière op 9 april.

Máxima is vanaf 20 april in Nederland te streamen bij Videoland en op diezelfde dag is de eerste aflevering om 21.35 uur bij RTL 4 te zien. De serie is internationaal al verkocht aan een groot aantal landen zoals Duitsland, België , Latijns Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland en Slowakije.

De zesdelige serie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De hoofdrollen worden vertolkt door de actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus.

Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima’s ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

Máxima is geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter.

Credits
Opdrachtgever: RTL Nederland
Productiebedrijf: Millstreet Films
Producent: Rachel van Bommel
Co-producent: FBO, Betafilm
Regie: Saskia Diesing, Joosje Duk, Iván López Núñez
Scenario: Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar, Sytske Kok
Uitvoerend producent: Bart Willemsen
Productieleiding: Dedde Staps
Camera: Daan Nieuwenhuijs
Montage: Jurriaan van Nimwegen
Licht: Gideon van Essen
Geluid: Floris Werver
Cast: Delfina Chaves, Martijn Lakemeier, Elsie de Brauw, Sebastian Koch
Muziek: Fons Merkies, Laurens Goedhart
Visagie: Monique Mierop
Styling: Margriet Procee
Lengte: 50 minuten
Aantal afleveringen: 6
Aantal draaidagen: 49
Gedraaid op: ARRI Alexa 35
Datum première: 20 april, Videoland

Bron: RTL Nederland/Millstreet Films/BM

Bericht delen