Documentaire Nyck de Vries: Durf te dromen te zien op Viaplay
dinsdag 21 februari 2023

Documentaire Nyck de Vries: Durf te dromen te zien op Viaplay

Als in het weekend van 3 tot en met 5 maart in Bahrein het Formule 1-seizoen 2023 van start gaat komt voor Nyck de Vries zijn ultieme droom uit: racen in de koningsklasse van de autosport.

In Dubai vertelt Nyck de Vries aan de Viaplay-camera’s over zijn reis naar de Formule 1. De documentaire Nyck de Vries: Durf te Dromen is vanaf nu te zien op Viaplay. Daarin vertelt de 28-jarige Nederlander over zijn weg vol bijzondere hoogtepunten, maar ook flinke tegenslagen.

De Vries duikt in het verleden en gaat terug naar zijn allereerste keer in een kart, blikt terug op de overstap naar de formulewagens en staat stil bij een aantal sleutelmomenten in zijn loopbaan: kiezen voor Plan B en zekerheid, of risico’s nemen en blijven hopen op een stoeltje in de Formule 1? Ook geeft hij de camera’s van Viaplay toegang tot zijn trainingskamp, waar hij zich tijdens de winterstop fysiek heeft voorbereid op zijn debuutseizoen in de Formule 1.

Daar vertelt hij ook over de totstandkoming van het contract met AlphaTauri en blikt hij uitgebreid vooruit op zijn debuutseizoen bij de renstal uit Faenza. Hoe voelt het voor hem om deel uit te maken van de Red Bull-familie, en waar kijkt hij het meeste naar uit in 2023?

Nyck de Vries: “De Formule 1 is een rollercoaster en staat nooit stil. Ik kijk dan ook uit naar het seizoen. We beginnen vanaf 23 februari met de pre-season testdagen en de week daarna start het nieuwe seizoen echt met de Grand Prix van Bahrein. Ik kan niet wachten tot de lichten uitgaan.”

Marco Zwaneveld, Head of Sports van Viaplay Nederland: “Aan de vooravond van het nieuwe seizoen willen we de kijkers graag kennis laten maken met de nieuwe Nederlandse Formule 1-coureur. Hij heeft een lang en uniek traject doorlopen om zijn droom waar te maken. Iedereen zal na afloop van Durf te dromen op een nog positievere manier naar Nyck kijken.”

Nyck de Vries: Durf te Dromen is een Viaplay Sport productie, het eigen Nederlandse team heeft de documentaire gemaakt.

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen